top of page

Dreams come true!

Chiar dacă a fost o zi  „cu friguleț şi soare”, să spunem aşa, am reuşit să creăm o atmosferă plină de căldură şi prietenie în cadrul A.O. „Dorinţa”, acea atmosferă pe care o simţim şi noi de fiecare dată cînd îi păşim pragul.
Astăzi am realizat la centru o activitate numită „Trăieşte-ţi visul cu ochii deschişi”, care ne-a oferit tuturor zîmbete şi bună-dispoziţie!
La început am privit un video cu 10 lucruri interesante despre visuri, care la sfîrşit conţinea un îndemn pentru toată lumea implicată - să creadă în visele lor. Apoi am efectuat împreună diferite jocuri distractive. Scopul nostru a fost să aducem zîmbetul pe feţele copiilor şi tinerilor de la „Dorinţa”, dar chestia e că am rîs şi noi cu gura pînă la urechi.
Activitatea a culminat cu o surpriză colorată. Fiecare şi-a ales un balon preferat din mulţimea pe care am pregătit-o împreună şi a scris pe el dorinţele şi aspiraţiile pe care le are. Baloanele vor împodobi centrul, la fel şi „Colecţia Viselor”, completată de noi toţi şi păstrată ca o amintire a viziunilor noastre de acum şi a zilei de astăzi. 
Ne-am bucurat enorm să petrecem momente atât de interesante alături de beneficiari!

Today, our dreams came true! 

                                                                                                                            28 octombrie 2014

A smile from a Polish girl  

Pe data de 12 noiembrie la centru a avut loc o activitate organizata de voluntara din Polonia, Karina Elwert.

Beneficiarii au avut parte de 2 ore de jocuri şi bună-dispoziţie. Workshop-ul propus de Karina conţinea 4 jocuri educative: SALUT (Hello), ANIMALELE (Animals), COLECTAREA LUCRURILOR DRĂGUŢE (Collecting Nice Things) şi CONCLUZII (Conclusion). A fost vesel, interesant şi nu ne-am plictisit nici o clipă.

Îi mulţumim Karinei pentru această după-amiază deosebită.

                                                                                                                            13 noiembrie 2014

ȘCOALA PARINȚILOR

„INTELIGENȚA EMOȚIONALĂ - Factor cheie în educarea copiilor cu dezabilități”

Construim împreuna „o casa”: de multe ori este important ce adezivi și ce cărămizi folosim. Cărămizile sunt cei doi parteneri și copiii lor, iar adezivii sunt relațiile dintre ei, modul în care știu să își asume și să își joace rolurile. Oamenii cred că există rețete pentru „familia fericită”. Nu credem în rețete prefabricate, dar putem să spunem că sunt experiențe fericite. Vorbim despre familie și încercam sa decoperim ceea ce este important pentru noi și familia nostră. 

În cadrul instruirii noastre din luna octombrie am încercat să apropiem familiile copiilor cu dizabilități din ASOCIAȚIA noastră, am discutat cât de important este contactul fizic, și cum putem să dezvoltăm afectivitatea copiilor noștri. Părinții au ramas mulțumiți de informația primită și de experiența acumulată. Dorim pe viitor să colaborăm la fel de eficient ca să avem rezultate maxime în dezvoltarea și evoluția copiilor cu dizabilități.

                                                                                                                              5 noiembrie 2014

Training „ARTICO”

Pe data de 22.11.2014 o echipă de tineri cu dizabilități însoțită de părinții acestora, au participat la un training desfășurat la „ARTICO”.

În timpul ședinței au realizat activități distractive, au desenat, și-au dezvoltat inteligența creativă cu diverse jocuri propuse de organizatorii. Scopul acestora a fost ca tinerii din R. Moldova să se cunoască mai bine și să se împrietenească.

                                                                                                                            27 noiembrie 2014

Omagiu

S-a împlinit un an de când nu mai este printre noi prietenul nostru Andrei Avornic. Îi simțim cu toții lipsa. Întotdeauna a fost un prieten devotat și cuvintele cu care ne încuraja permanent aveau darul sa ne motiveze să continuam lupta pentru drepturile noastre și pentru o viață mai bună. Trecea prin toate greutățile cu capul sus și niciodată nu se lăsa doborât de situația în care se afla. Era mereu glumeț și ne ajuta de câte ori avea ocazia. Ne faceam multe planuri de carieră împreună însă toate s-au spulberat într-o secundă. Dupa un an mulți încă speram că vom vedea un mesaj de la el și va reveni miraculos în viața noastra, iar tot ce s-a întimplat va dispărea ca un cosmar. Avem nevoie de el  fiindcă a fost un camarad și prieten adevarat alături de care ne-am petrecut copilaria și cele mai frumoase momente ale vieții. Cel mai dureros lucru este să știi că aceste momente nu se vor mai repeta niciodată, dar am ramas macar cu o amintire frumoasă de el. Andrei este viu în amintirile noastre, în jocurile copilărești care le-am jucat împreună, în peripețiile adolescenței, în mesajele pe care ni le trimetea de la Portugalia și Spania spunându-ne cât de tare vrea acasă. Uneori vorbeam ore în șir și ne susțineam unii pe alții ca să trecem peste încercările vieții. Andrei a ajuns acasa și avea planuri mărețe. A reușit să învete design grafic și 4 limbi straine. A început să lucreze la Centrul „Dorința” și împartașea cu copii cunostințele și ințelepciunea sa fiind pentru ei un exemplu viu. Defapt așa și a ramas și copii iși amintesc mereu de el cu durere în suflet.

Secunda cea fatală a distrus toate visele și ne-a lăsat fără el!

Să te odihnești în pace Andrei!

                                                                27 noiembrie 2014

Implicare prin acțiuni de advocacy și auto-reprezentare

La data de 15.12.2014 s-a desfășurat o masă rotundă pentru lansarea proiectului "Implicare prin acțiuni de advocacy și auto-reprezentare", organizat de Keystone Moldova în parteneriat cu A.O. „Dorința”, unde au participat și partenerii noștri Centru Media pentru tineri, reprezentanții APL și grupul de tineri autoreprezentați din r-nul Călărași.

    Sedința de lucru s-a axat pe importanța susținerii grupului de autoreprezentanți la nivel local, perceprea tinerilor cu dizabilități ca pe membrii egali și activi ai societății. Tot odata s-a prezentat viitoarele inițiative pentru dezvoltarea mișcării de autoreprezentanți la nivel de Republică. Activitatea s-a completat cu suportul mediatic și informativ al echipei CMT.

     Deși grupul de autoreprezentanți este abia la început în r-nul Călărași avem așteptari ca tinerii cu dizabilități vor deveni independenți și activi în soluționarea tuturor problemelor cu care se confruntă.

                                                                                                                           16 decembrie 2014

Dezvoltarea organizațională-oferirea unor servicii calitative

Pe data de 23 ianuarie în incinta A.O. „Dorința” s-a desfășurat un atelier de lucru pe tema evoluției serviciilor oferite de către Asociația „Dorința” în următorii ani de activitate cu un reprezentant KEYSTONE MOLDOVA consultant jurist  în domeniu acreditării serviciilor sociale d-nul Mihai Nani și membrii echipei „Dorința”.

Discuțiile au fost axate pe regulamentul privind organizarea și funcționarea serviciilor Centrului de zi pentru copii cu dizabilități „Dorința” și statutul Asociației Obstești de sprijin a copiilor și tinerilor cu dizabilități, s-au efectuat unele modificări care ne vor spori eficiența și productivitatea serviciilor oferite de către noi.

Parteneriatele de lucru și schimbul de experiență între ONG cu același profil de activitate este unul binevenit, deoarece oferă modalități noi de abordare, exemplele personale sunt binevenite și conduc la acțiuni motivaționale pentru a schimba în bine viața copiilor cu dizabilități.                                                                                                              

                                                                                                                                                                          4 februarie 2015

Concurs: „Femeile sunt întotdeauna frumoase”

După munca depusă timp de două săptămîni, pe 04 martie 2015 a avut loc evenimentul mult asteptat cu genericul „Femeile sunt întotdeauna frumoase” susținut de Keystone Moldova, A.O. „Dorința” și Compania Oriflame Călărași, cărora le aducem mulțumiri.

Fetele nostre au făcut față celor 5 probe de concurs demostrându-ne că sunt frumoase, inteligente, dibace, descurcărețe, dar și bune gospodine.

Cu toate că până a participa domnițele erau emoținate și fiindu-le frică să participe, pe finalul concursul am fost întrebați: ”Când va mai avea loc un astfel de eveniment unde să putem participa din nou...”?

11 martie 2015

Training: „Combaterea discriminării și promovarea egalității de șanse”

În perioada 23-27 martie 2015 în incinta Centrelor Asociației „MOTIVAȚIE” din Moldova din orașul Vadul lui Vodă, s-a desfășurat training-ul „Combaterea discriminării și promovarea egalității de șanse” unde au participat doi tineri din grupul nostru, Elena Trocin și Gheorghiță Ion, unde au studiat în domeniul discriminării. Tinerii au povestit că au avut parte de informații și activități interesante care au inclus tematica drepturilor fundamentale ale omului, au participat la un focus grup organizat de către Coaliția Nediscriminare, scopul căruia a fost de a colecta mărturii de la persoanele cu dizabilități în cea ce ține de discriminarea în diverse aspecte ale vieții. Tinerilor le-au placut ceea ce au studiat și învățat pe parcursul a 5 zile, reușind să-și facă chiar și prieteni noi, mărturisind ca timpul a au trecut foarte repede desparținduse cu greu de ei.

                                                                                                                                 31 martie 2015

Atelierul „Salut, Eu!”

Pe data de 7 aprilie 2015, în incinta A.O. Dorința, s-a desfășurat Atelierul „Salut, Eu!” - Comunicare prin Creație, susținut de consilierul educațional și de art terapeutul Valentina Zeleniuc, organizat de Centrul Media pentru Tineri. Prima parte a fost de cunoastere, dupa, participanții au avut posibilitatea să picteze ceea ce-i reprezintă.

                                                                                                                                                                            11 aprilie 2015

Distracție cu organizația ADVIT

În data de 28 aprilie 2015, un grup de voluntari străini din cadrul Organizației ADVIT au creat o dispoziție nemaipomenită copiilor și tinerilor de la A.O. „Dorința”. Au organizat un concurs distractiv bazat pe muzică și dans. Pentru ca activitatea să se desfășoare era nevoie de două echipe. Și dacă a fost totuși concurență între echipe, pe final ambele au fost câștigătoare. Toți s-au simțit bine și se putea citi pe fiecare dispoziția și voia bună. Le mulțumim voluntarilor pentru această zi.

                                                                                                                                 30 aprilie 2015

Ziua Ușilor Deschise 2015!

Pentru a 13-oară consecutiv Asociația Obștească „Dorința” și-a deschis larg ușile la Hramul Centrului serbat în fiecare an de 6 mai sărbătoarea Sf. Gheorghe, nume care îl poartă și primul beneficiar al nostru Gheorghe Mogîldea, fiul fondatorilor centrului Ion și Maria Mogîldea. Tinerii au prezentat un program festiv unde au venit cu mulțumiri și ocazii de recunoștință pentru cei care au stat alături și au contribuit la formarea lor. Cele mai frumoase cuvinte au fost adresate fondatorilor centrului Maria și Ion Mogîldea, care au făcut posibilă deschiderea acestui local prietenos și care au schimbat radical în bine viața copiilor și tinerilor cu dizabilități.
Am avut la noi în ospeție o mulțime de persoane care au activat în cadrul centrului, parteneri ai noștri din școli și de la direcția de învățământ, primarul localității, donatori, părinți și alte persoane de suflet.
Cu această ocazie aducem mulțumiri tuturor organizațiilor ce susțin pe parcursul mai multor ani activitățile A.O. „Dorința” - SOIR Moldova, Fundația familia Sturza, Fundația Est-Europeană, Consiliu Raional Călărași și alți agenți economici.

                                                                                                                                    11 mai 2015

Educația incluzivă

În luna aprilie a avut loc seminarul de promovare și formare în domeniul educației incluzive, unde au participat reprezentanți din mai multe organizații partenere și angajați ai instituțiilor de învățământ de masă din raionul Criuleni, Rezina, Călărași, Strășeni. Temele prezentate în cadrul instruirii au fost colaborarea dintre Centrele de zi și școlile de masă, crearea și managementul centrelor de incluziune, elaborarea PEI și modalități de promovare prin lobby și advocacy al drepturilor persoanelor cu dizabilități. Seminarul și vizita de studiu au fost planificate și realizate de către dna. Rodica Stratan - director executiv, Mogîldea Cristina-coordonator de proiect și Caracaș Mariana psihopedagog A.O. „Dorința”.

Parteneriatul cu organizația Hilswerk Moldova a făcut posibilă organizarea acestui eveniment, tot odată în cadrul acestui seminar s-au promovat serviciile de antreprenoriat social pe care le prestează tinerii noștri și care s-au înființat cu sprijinul Fundației Est Europene din R. Moldova. 

Cu această ocazie mulțumim ambilor parteneri Hilswerk Moldova și Fundației Est Europene din R. Moldova, suntem deschiși pentru noi colaborări.

                                                                                                                                    13 mai 2015

Cursuri de informatică

La începutul lunii mai tinerii beneficiari ai Centrului „Dorința” au beneficiat timp de 2 săptămâni în cadrul Bibliotecii Raionale „Grigore Vieru” din or. Călărași de cursuri la calculatoare. În era informației orice tânăr trebuie să aibă abilități de lucru cu calculatorul. Mulțumim partenerului nostru de implicare și dedicare!!!!

                                                                                                                                    1 iunie 2015

Instruire în afaceri

Toate bogățiile își au originea în minte. Bogăția este în idei nu în bani (Robert Collier). Timp de 2 săptămâni de pe data de 18.05-29.05.2015, secția finanțe al Consiliului Raional Călărași, a organizat o instruire de inițiere în afaceri. Tinerii noștri au fost informați care sunt condițiile și legislația R. Moldova în acest domeniu, au obținut competențe de a elabora un plan de afaceri și au aflat care sunt granturile și programele de finanțare a afacerilor mici în țara noastră. Au făcut excursii la întreprinderile mici locale, unde au văzut cu proprii ochi cum sunt administrate afacerile.
Tinerii sunt gata de a-și deschide propriile afaceri și în colaborare cu Fundația Est-Europeană să dezvoltăm proiecte de antreprenoriat social!!

                                                                                                                                                                                 1 iunie 2015

Ziua copiilor 2015

1 iunie este probabil una dintre cele mai fericite zile din an pentru cei mai mici dintre noi. Copiii sunt sărbătoriți astăzi, primesc cadouri și au parte numai de bucurii. Ziua copilului a fost menţionată pentru prima dată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925.
La Centrul nostru, astăzi, de asemenea am sărbătorit frumos, am organizat diverse concursuri, am mâncat dulciuri!! Copiii s-au simțit bine și au petrecut frumos cea mai dulce zi din viața lor!!
În ospeție au venit o echipă de la inspectoratul Fiscal care au adus daruri pentru copii.

                                                                                                                                    1 iunie 2015

Muncă decentă pentru tineri

Pe data de 04.06 - 05.06.2015 în cadrul Asociației „Dorința” din Călărași, s-a desfășurat 2 zile de training, al stagiului de formare cu tema: „Competențe transversale pentru piața muncii”, organizat în cadrul proiectului „Muncă decentă (participarea inclusivă în societate) pentru tineri”. Evenimentul a avut loc datorită sponsorizării și implicării directe a Asociaţiei Obştești pentru Copii şi Tineret „Făclia” din or. Ungheni
Scopul training-ului: Determinarea traseului profesional al tinerilor în căutarea unui loc de muncă prin autocunoaștere personală și profesională.
În timpul instruiri am reușit să atingem toate obiectivele propuse, să motivăm, să informăm, să ajutăm tinerii să conștientizeze că viitorul lor profesional se află în mâinile lor și că de dorința proprie depinde și reușita de a obține un loc de muncă.
Pe viitor ne propunem să mai organizăm astfel de ședințe, pentru a cuprinde mai mulți tinerii din r-ul Călărași care nu au accesul la astfel de formării și pentru a pregăti o nouă generație de tineri gata să-și cunoască drepturile lor profesionale și să ceară apărarea lor.

                                                                                                                                    8 iunie 2015

          INSTRUIRE ÎN DOMENIUL ANTREPRENORIATULUI SOCIAL IAȘI, ROMÂNIA
De pe data de 09.-12.06.2015 o grupă formată din 11 persoane angajați la diverse ONG-uri din R. Moldova, care lucrează cu persoane social vulnerabile, au beneficiat de o instruire la Centru Național de Economie Socială al ADV Romania cu sediul din Iași, cu tema „Antreprenor în economia socială”.
Pe parcursul instruirii ne-am însușit noțiuni teoretice despre economia socială din România și UE, elemente de legislație, cum să dezvolți și să menții o întreprindere socială, stimularea și motivarea angajaților din grupurile social vulnerabile.
Am vizitat și luat cunoștință cu modelul de antreprenoriat Util Deco - întreprindere socială de inserție, care este un model de antreprenoriat social în România.
Acest tip de vizite sunt binevenite și foarte importante pentru noi, deoarece ne oferă o perspectivă practică de lucru și ne ajută să avem succes în acest domeniu.
Vizita de studiu a fost planificată și organizată de către Fundația Est Europeană, instituție care sprijină dezvoltarea SES din Moldova și Transnistria.

                                                                                                                                                19 iunie 2015

                                                    Donează!!

Vrei să faci parte dintr-un VIS FRUMOS??
Ce dorești să ajungă copilul tău cînd v-a fi mare???
AVOCAT? PROFESOR? MEDIC? ASTRONAUT???
AȘA-I CĂ DORINȚELE TALE, NU AU LIMITE???


Mama Nicoletei, visează ca ea sa meargă. IMPLICĂTE ȘI TU ÎN VISURILE LOR!!!!

AJUT-O PE NICOLETA SĂ-ȘI PROCURE PROTEZA DE CARE ARE NEVOIE (ORTEZA DE SOLD TIP SWASH, DE LA IASI, ROMANIA CU PRETUL DE 4210 RON, echivalent 942 euro). DONEAZĂ!!!!!
ACESTA-I TESTUL BUNĂTĂȚII TALE!!! VREI SĂ-L TRECI ???


SUNĂ: 0244-32504, 068507802 (OLGA)

                                                                                                                                   19 iunie 2015

Istorii de succes

„Viitorul de mîine se construiește cu pași mici Astăzi”

Lucian, băiețelul de 7 ani diagnosticat cu sindromul Down a avut nemărginita bucurie ca în septembrie 2014 să devină școlar. Emoții s-a citit pe fețele tuturor implicați în procesul de recuperare a băiețelului, de la mămica care a așteptat mult timp acest eveniment. Specialiștii centrului Dorința care au lucrat cu dăruire ca să ajungă la rezultatele de astăzi.

Primii pași în incluziunea școlară au fost de bun augur pentru toți, băiețelul este fericit că are colegi zglobii ca și el, și o minunată  învățătoare care împarte cu toți înțelepciunea adunată din cărți.

                                                                                                                          24 septembrie 2014

1 Iunie – sărbătoarea copilăriei

Începutul verii debutează cu o sărbătoare unică şi deosebită dedicată copiilor din toate colţurile lumii. În această zi ei sunt centru atenţiei tuturor părinţilor, bunicilor, autorităţilor naţionale şi locale, toate aceste structuri depun eforturi ca să creeze o zi de neuitat în paginile nescrise ale copilăriei.

În acest an şi beneficiarii A.O. „Dorinţa” au avut parte de o sărbătoare colorată, plină de evenimente pozitive pe ritmuri de poveste. La invitaţia doamnei Veronica Boboc-Chicu, copiii cu dezabilităţi de la A.O. „Dorinţa” însoţiţi de părinţii acestora şi specialiştii centrului - au mers la teatrul de păpuşi „Licurici”, unde au avut parte de un spectacol  de excepţie pe baza poveştii „Fata babei şi fata moşneagului” - pe lângă buna dispoziţie citită pe chipurile copiilor, atmosfera destinsă, ei au învăţat şi lecţii preţioase cu privire la bunătate, dragoste şi hărnicie. După vizionare copiii au avut parte şi de o masă festivă, unde au fost serviţi cu pizza şi suc.

Fericirea creată de acest eveniment ne face ca să fim pe deplin recunoscători organizatorilor, care au transformat ziua copiilor într-o poveste.

                                                                                                                                    4 iunie 2014

 Training „Planificarea centrată pe persoană”

În perioada 28 - 30 mai 2014, în cadrul Asociației „Dorința”, s-a desfășurat training – instruire. „Planificarea centrată pe persoană” cu formatori de la „Keystone Moldova“.

În acestea 3 zile s-au prezentat și au fost puse în practică tehnici MAPS (hărți) și PATHS (Steaua polară), instrumente, ce îi va ajuta pe tinerii cu dizabilități să identifice viziunile cu privire la propriul viitor și să planifice acțiuni concrete pentru a atinge scopurile propuse. 

                                                                                                                                    4 iunie 2014

Ziua Ușilor deschise 2014

La ziua de 06 mai A.O. „Dorinta” a sărbătorit cei 12 ani de activitate. În această zi au fost invitați de pretutindeni: Asistența Socială or. Călărași, reprezentanți ai Direcției de Învățământ, membrii Bordului, cadre didactice de la școli-partenere, reprezentanții CMF, părinții beneficarilor, etc.

În agenda zilei au fost desfășurate activități festive, pregătite de beneficiari cu multă dăruire și stăruințe, prezentarea informativă despre serviciile Asociației, discuții și schimb de experiențe.

Am fost placut surprinși auzind, că Asociația „Dorința” este o carte de vizită a raionului Călărași și un model de urmat ai incluziunii sociale a copiilor și tinerilor cu dizabilități.

                                                                                                                                                          14 mai 2014

Şcoala părinţilor

Tema: Piramida nevoilor umane – realizarea lor ca persoană şi ca părinte.

Motto-ul: „Câtă vreme am o nevoie, am un motiv de a trăi. Nevoia este părintele inovaţiei”

Pe data de 06 martei 2014, în cadrul A.O. ,,Dorinţa” s-a realizat şcoala părinţilor, o activitate de instruire cu tema: Piramida nevoilor umane – realizarea lor ca persoană şi ca părinte.

Activitatea umană - deosebit de amplă şi diversificată - s-a dezvoltat şi se dezvoltă continuu, având ca bază de pornire şi impulsionare necesitatea satisfacerii unor multiple nevoi umane. Acestea izvorăsc din condiţiile de viaţă ale oamenilor, din cerinţele de consum ale acestora şi din participarea lor la viaţa socială. Nevoile sau trebuinţele umane, pun în evidenţă ceea ce resimt oamenii ca fiindu-le necesar pentru existenţă, pentru formarea şi dezvoltarea lor şi a societăţii în care trăiesc.

Scopul activităţilor desfăşurate la şcoala părinţilor au avut ca bază susţinerea şi încurajarea părinţilor pentru ca aceştia să îşi satisfacă corect propriile lor nevoie umane, ele includ necesităţile fiziologice, nevoia de securitate, nevoia de apartenenţă şi dragoste, la nivelul patru este nevoia de stimă de sine şi în vârful piramidei nevoia de auto-actualizare, care constă în fructificarea la maximum a capacităţilor proprii, pentru a deveni din ce în ce mai buni.

După ce şi-au autoevaluat satisfacerea nevoilor ca persoană, părinţii au fost îndrumaţi să facă o analiză a felului în care le sunt îndeplinite nevoile personale ale propriilor copii, pentru ca să identifice lacunele materiale şi emoţionale. După aceasta părinţii şi-au planificat o serie de activităţi, acţiuni, pe care urmează să le realizeze pentru a îmbunătăţi viaţa micuţilor săi.

La sfțrşitul activităţii s-a citit mulţumire pe feţele părinţilor, ei consideră ca fiind utile instruirile desfăşurate de către colaboratorii centrului, îi ajută să se cunoască mai bine pe ei şi pe proprii lor copii. În continuare sperăm la o colaborare eficientă între părinţi şi personalul centrului pentru a transforma în bine viaţa beneficiarilor noştri.

                                                                                                                                 13 martie 2014

Toamna de aur

Câmpuri de poveste, privelişti de neuitat, ţara îmbrăcată în straie de sărbătoare, aşa arată meleagurile noastre în anotimpul toamna.

Fiecare anotimp e unic şi special în felul său, dar cel mai bogat şi aşteptat de agricultori, gospodari şi boboceii care intră în clasa I rămâne a fi toamna.

În A.O. „Dorinţa” a devenit o tradiţie ca în fiecare an să organizeze câte o sărbătoare închinată acestui anotimp, care prin coloritul său îmbogăţeşte câmpul vizual şi spiritual al omului.

În acest an sărbătoarea s-a desfăşurat pe data de 21 octombrie 2013 şi a avut ca temă „Paleta multicoloră a Toamnei”. În orele petrecute cu beneficiarii centrului, s-a amenajat un peisaj de toamnă cu roadele gustoase şi frumos colorate de mama natură, adunate din grădinile gospodarilor.

În program cei mai mici beneficiari au pregătit o şcenetă „Cearta legumelor” prezentând care dintre bunătăţile de legume şi fructe sunt mai apetisante. Adolescenţii au fost evaluaţi cât de bine cunosc acest anotimp printr-un rebus. Au fost organizate jocuri distractive, tematice. Fiecare copil prin cântec, desen și recitare de poiezii și-au exprimat talentul prerezentând frumuseţea toamnei.

Natura creată de Dumnezeu are un rol educativ pentru oameni, ea ne învaţă cum să iubim, cum să îngrijim și să protejăm ceea ce este în jurul nostru.

Noi continuăm să ne bucurăm de darurile bogate ale toamnei şi să mulţumim cerului pentru ele.

                                                                                                                            23 octombrie 2013

Vizita oaspeților din Regatul Suedez

Pe data de 1 octombrie Asociaţia „Dorinţa” a avut deosebită plăcere să găzduiască  oaspeţi din Regatul Suedez, 12 membrii ai organizaţiei internaţionale IM Individuell Människohjälp.

IM este o organizaţie renumită atît în Suedia cît şi în ţările vecine nordice.  Membrii săi sunt oameni simpli, o mare parte din ei sînt pensionari, din contribuţia lor  lunară se adună fonduri care constituie pentru diferite proiecte de binefacere din mai multe regiuni ale lumii, inclusiv şi R.Moldova.

Deja al 5-lea an de susţinere IM beneficiază şi Asociaţia „Dorinţa”, de aceea am avut deosebită plăcere să arătăm rezultatele investiţiilor generoase. Reuşitele, realizările, visurile noastre şi planurile de mîine nu ar avea sorţi de izbîndă dacă în ajutorul nostru nu ar veni suportul de SOIR Moldova, prin contribuţiile valoroase oferite de membrii generoşi ai săi din Suedia.

Vizitatori au fost curioşi să afle şi să vadă viaţa beneficiarilor noştri în afara Centrului de zi „Dorinţa”, de aceea însoţiţi de echipa Asociaţiei ei au vizitat  localitatea Păuleşti şi au fost acasă la Vieru Andrei. Au fost surprinşi să vadă modul de viaţă, drumurile rurale dezastruoase şi necazurile pe care le au. Apoi s-a vizitat gimnaziul Nişcani, unde sunt integraţi 6 beneficiari ai Asociaţiei „Dorinţa” inclusiv şi Andrei.

Apoi ne-am deplasat la Călăraşi, unde s-au prezentat serviciile Asociaţiei, beneficiarii şi specialişti.

Recunoştinţa este sentimentul care a rămas în inimile copiilor şi colectivului nostru pentru contribuţiile acestor oameni minunaţi şi deosebiţi.

                                                                                                                              3 octombrie 2013

1  2

bottom of page